Светски Куп, Баку, Азербејџан (FIDE WORLD CHESS CUP) 10 Септември-05 Октомври 2015


www.bakuworldcup2015.com


Dmitry Andreikin, кој ќе настапува за екипата на ШК Алкалоид на претстојниот Европски Клубски Куп 2015, го елиминира поранешниот Светски Шампион Vladimir Kramnik, победувајќи во меѓусебниот дуел во третото коло, со резултат: 1:1 (две реми) во класично темпо, и 1,5:0,5 во таи-бреик партиите со темпо на игра 25 минути и 10 секунди додавање по секој одигран потег.