Започнува четвртото коло од Европскиот Клупски Куп 2015

Во четвртото коло екипата на ШК Алкалоид ќе игра против AVE NOVY BOR од Чешка. Денешниот противник е компактна екипа со одличен тимски дух која што стана шампион на ЕКК 2013 во Грција, а следната година на ЕКК 2014 во Шпанија повторно оствари успех освојувајќи го второто место. Иако ШК Алкалоид е благ фаворит на хартија се очекува неизвесен меч и рамноправна борба на сите табли.

Паровите по табли се следни:

Бо. 3 ALKALOID (MKD) Ртг - 6 AVE NOVY BOR (CZE) Ртг 0 : 0
3.1 GM Ivanchuk, Vassily 2726 - GM Wojtaszek, Radoslaw 2734
3.2 GM Tomashevsky, Evgeny 2758 - GM Harikrishna, P. 2737
3.3 GM Jakovenko, Dmitry 2748 - GM Navara, David 2734
3.4 GM Andreikin, Dmitry 2720 - GM Laznicka, Viktor 2676
3.5 GM Kryvoruchko, Yuriy 2710 - GM Sasikiran, Krishnan 2639
3.6 GM Yu, Yangyi 2721 - GM Hracek, Zbynek 2613