Европски Клупски Куп


ШК „Алкалоид“, подготвен за најсилното клупско шаховско натпреварување – Европски Клупски Куп (European Club Cup), кое ќе се одржи во Скопје, од 17-25 октомври годинава, на кое се играат 7 кола по швајцарски систем.


www.europeanchessclubcup2015.com