Започнува петтото коло од Европскиот Клупски Куп 2015

Во петото коло ШК Алкалоид ќе се сретне со екипата OBIETTIVO RISARCIMENTO PADOVA од Италија која што е четврто рангирана на турнирот. Таму настапува вториот најсилен играч по рејтинг, Американецот Накамура Хикару кој ќе игра против Јаковенко Димитриј на третата табла. Очекуваме интересен дуел и неизвесност до самиот крај

Паровите по табли се следни:

Бо. 4 OBIETTIVO RISARCIMENTO PADOVA (ITA) Ртг - 3 ALKALOID (MKD) Ртг 0 : 0
2.1 GM Leko, Peter 2707 - GM Ivanchuk, Vassily 2726
2.2 GM Karjakin, Sergey 2762 - GM Tomashevsky, Evgeny 2758
2.3 GM Nakamura, Hikaru 2816 - GM Jakovenko, Dmitry 2748
2.4 GM Vachier-Lagrave, Maxime 2758 - GM Andreikin, Dmitry 2720
2.5 GM Bacrot, Etienne 2697 - GM Kryvoruchko, Yuriy 2710
2.6 GM Vocaturo, Daniele 2579 - GM Yu, Yangyi 2721