Познат е противникот на екипата на ШК Алкалоид во третото коло од Европскиот Клупски Куп 2015

Започнува третото коло од Европскиот Клупски Куп 2015, кое се игра денес, со почеток во 15,00 часот.

Тоа е екипата на ODLAR YURDU, на стартот рангирана на 9 место, составена од млади Азербејџански шахисти, предводена од искусниот Израелски шаховски велемајстор, тренер и Претседател на Асоцијацијата на Шаховски Професионалци, Емил Сутовски,  која во првите две кола исто како и Алкалоид, има две победи во мечевите.

Паровите по табли се следни:

Bo. 9 ODLAR YURDU (AZE) Rtg - 3 ALKALOID (MKD) Rtg 0 : 0
3.1 GM Sutovsky, Emil 2635 - GM Ivanchuk, Vassily 2726
3.2 GM Durarbayli, Vasif 2618 - GM Tomashevsky, Evgeny 2758
3.3 GM Bajarani, Ulvi 2546 - GM Jakovenko, Dmitry 2748
3.4 GM Rasulov, Vugar 2505 - GM Andreikin, Dmitry 2720
3.5 GM Abasov, Nijat 2517 - GM Kryvoruchko, Yuriy 2710
3.6 GM Guseinov, Gadir 2634 - GM Yu, Yangyi 2721