Денес ШК Алкалоид ќе се сретне со тимот SIBERIA

По вчерашниот пораз од екипата OBIETTIVO RISARCIMENTO PADOVA денес ШК Алкалоид ќе се сретне со тимот SIBERIA, каде што игра поранешниот Светски првак Владимир Крамник. Мечот ќе се игра на првата табла и со евентуална победа ШК Алкалоид повторно ќе избие на првото место.

Паровите по табли се следни:

Bo. 3   ALKALOID (MKD) Rtg - 2   SIBERIA (RUS) Rtg 0 : 0
1.1 GM Ivanchuk, Vassily 2726 - GM Kramnik, Vladimir 2777
1.2 GM Tomashevsky, Evgeny 2758 - GM Aronian, Levon 2784
1.3 GM Jakovenko, Dmitry 2748 - GM Grischuk, Alexander 2774
1.4 GM Andreikin, Dmitry 2720 - GM Li, Chao B 2750
1.5 GM Kryvoruchko, Yuriy 2710 - GM Wang, Yue 2724
1.6 GM Yu, Yangyi 2721 - GM Korobov, Anton 2700