World Blitz Chess Championship 2015

Заврши World Blitz Chess Championship 2015, во Берлин. Титулата Светскиот Шампион во брзопотезен шах ја освои велемајсторот Aleksandar Grischuk од Русија, со 15,5 поени од 21 партија.

Повторно одличен резултат на Велемајсторот Vasily Ivanchuk, член на екипата на ШК Алкалоид за претстојниот ЕКК 2015, кој го освои 4-то место, со 14,5 поени. На турнирот учествуваа 188 шахисти од 50 држави, од нив 153 велемајстори, а се одграа 21 коло. Темпо на игра 3 минути за цела партија, плус по 2 секунди додавање за секој потег одигран потег. Повеќе информации на следниот линк

http://olympiad.chess-results.com/tnr190790.aspx?lan=1&art=1&rd=21&flag=30&wi=821