World Rapid Chess Championship 2015

Заврши World Rapid Chess Championship 2015, во Берлин. Светскиот Шампион Магнус Карлсен, ја потврди својата доминација со уште една Шампионска титула.

Велемајсторот Vasily Ivanchuk, член на екипата на ШК Алкалоид за претстојниот ЕКК 2015, се пласира на 8-то место, со освоени 10 поени. На турнирот учествуваа речиси 160 велемајстори, од 47 држави, а се играа 15 кола. Повеќе информации на следниот линк

www.olympiad.chess-results.com/tnr190460.aspx?lan=1&art=1&rd=15&wi=821

Турнирот продолжува со World Blitz Chess Championships 2015.

www.worldchess.com/