Органи и тела на шаховскиот клуб Алкалоид

Управен одбор на ш.к. Алкалоид
Виктор Стојчевски,
Член на УО при Алкалоид АД – Скопје, Финансии
Функција
претседател


Лидија Софревска-Андонова,
Алкалоид АД– Скопје, Инвестиции
Функција
секретар


Никола Димовски,
Алкалоид АД – Скопје, Информатичка технологија и телекомуникации
Функција
селектор


Дарко Велков,
Алкалоид АД – Скопје, Снабдување
Функција
член


Влатко Мицев,
Алкалоид АД– Скопје, Кадровски работи
Функција
членМакедонски играчи од сениорскиот тим
Филип Панчевски,
интернационален мајстор
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2503 2522 2558


Трајко Недев,
велемајстор
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2484 2484 2502


Звонко Станојоски,
велемајстор
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2448 2397 2400


Дејан Стојановски,
интернационален мајстор
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2443 2450 2497


Драгољуб Јаќимовиќ,
велемајстор, капитен
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2404 2387 2412


Влатко Богдановски,
велемајстор
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2396 2427 2444


Тони Лазов,
ФИДЕ мајстор
Рејтинг 01.09.2016
Rtg Rpd Blz
2288 2188 2136


Комисија за јуниорски шах Титула Функција
Лидија Софревска-Андонова женски ФИДЕ мајстор претседател
Никола Димовски интернационален мајстор член
Трајко Недев велемајстор член
Влатко Богдановски велемајстор член
Драгољуб Јаќимовиќ велемајстор член
Звонко Станојоски велемајстор член
Дејан Стојановски интернационален мајстор член
Габриела Коскоска женски интернационален мајстор член


Стручен одбор Титула Функција
Никола Димовски интернационален мајстор селектор
Драгољуб Јаќимовиќ велемајстор член
Филип Панчевски интернационален мајстор член
Трајко Недев велемајстор член
Влатко Богдановски велемајстор член
Звонко Станојоски велемајстор член
Дејан Стојановски интернационален мајстор член