World Youth & Cadets Chess Championship


www.wycc2015.org


Jуниорите на ШК Алкалоид се подготвуваат за учество на World Youth & Cadets Chess Championship U08, 10, 12, 14, 16, 18, Халкидики, Грција, 24 Октомври – 06 Ноември 2015. Ќе играат: Тони Лазов, Кристијан Велковски, Иван Цапески, Ѓорѓи Цветковски, Симона Лакинска и Јана Анѓелкоска.