Значајни шаховски линкови и веб страни

Линк кон Веб страна
FIDE (World Chess Federation) www.fide.com
ECU (European Chess Union) www.europechess.org
SFM (Sahovska Federacija na Makedonija) www.chess.com.mk
SCF (Serbian Chess Federation) www.serbiachess.net
BCF (Bulgarian Chess Federation) www.chessbg.bg
RSF (Ruska Sahovska Federacija) www.ruchess.ru
USCF (United States Chess Federation) www.uschess.org
ESO (Elliniki Skakistiki Omospondia) www.chessfed.gr
ACF (Albania Chess Federation) www.fshsh.org.al
Новости шахмат www.chess-news.ru
Одлично следење тековни шаховски настани во светот, видео, тренинг, играње шах www.chess24.com
Информативна – основен извор на шаховски материјали www.chessbase.com
Rybka Chess for professional chess players www.rybkachess.com
Digital Game Technology www.digitalgametechnology.com
Шаховски информатор www.chessinformant.org
Турнирска база на податоци www.chess-results.com

Колачиња

Оваа веб-страница користи колачиња на прва страна кои се потребни од технички причини, заради овозможување на функционалноста на веб-страницата и на услугите што ги нудиме, и нив ги сметаме за суштински или неопходни колачиња.
Прочитајте повеќе во нашата Политика за приватност / Политика за веб колачиња